El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars ha decidit hui en la reunió de la junta de govern mantinguda a Vila-real remetre’s a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a analitzar la possibilitat de “compatibilitzar l’ús del riu amb un altre tipus d’activitats” com la pràctica del caiac en aigües del Millars o la pesca esportiva. Així ho ha anunciat l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, fins hui mateix president del consorci, després d’una junta de govern en què s’ha aprovat també el relleu en la presidència de l’entitat, de caràcter rotatori, que ostentarà per als pròxims dos anys l’alcalde de Borriana, José Ramón Calpe. Benlloch, Calpe i l’alcalde d’Almassora, Vicente Casanova, així com els regidors de Medi Ambient dels tres municipis integrats en el consorci, representants de la Diputació i la Conselleria , han abordat també l’estat de tramitació del Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) del Millars i la sol·licitud d’una empresa privada “d’adoptar” un tram d’un quilòmetre del riu per a invertir en la seua conservació.
Benlloch ha defés la “voluntat del consorci del Millars de compatibilitzar en un futur els usos del riu”. Per a això, ha anunciat que la junta de govern ha acordat sol·licitar un informe a la comissió tècnica del consorci perquè valore la possibilitat d’autoritzar la pràctica del caiac i, una vegada aprovat definitivament el PRUG, dirigir-se a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que ha restringit la navegació fluvial en el Millars per a frenar l’expansió de la clòtxina zebra, per a començar a treballar en una proposta que permeta aquest ús.
“Es tracta de la possibilitat de donar un major ús del Millars per a activitats que formen part de la nostra activitat quotidiana, en concret en dos temes: la navegació en caiac i l’acotació de part del riu per a crear un vedat privat de pesca que puguen gestionar les entitats esportives de les localitats que formen el consorci”, assenyala Benlloch. “El PRUG”, puntualitza, “estableix aquesta possibilitat de pràctica de la pesca, però prèviament a donar resposta a les sol·licituds que ens han arribat haurem d’esperar a tindre aprovat definitivament el pla rector i posteriorment caldria comptar amb l’autorització de la CHJ i la Generalitat ”. “La voluntat de la junta de govern, en tot cas, ha sigut d’autoritzar en un futur aquest ús amb tots els requisits que estableix la llei i la sostenibilitat del paratge”, conclou l’alcalde de Vila-real.
D’altra banda, Benlloch ha informat de l’estat de tramitació del PRUG, en fase d’informe de les al·legacions per a la seua remissió a la Conselleria , així com de la sol·licitud plantejada per l’empresa BP per a firmar un conveni que li permeta “adoptar” un tram de riu per a col·laborar en la seua conservació. “ Creiem que tota ajuda que procedisca de la iniciativa privada per a col·laborar en la conservació del medi ambient és bona, però li hem demanat a l’empresa que ens informe del pla de treball que té previst, que ha de ser també dirigit pel consorci, que som els responsables del que es fa en el Millars”, afegeix Benlloch.
Un altre punt de l’orde del dia ha sigut el relleu en la presidència de l’entitat, que assumeix a partir d’ara l’alcalde de Burriana, José Ramón Calpe, qui ha mostrat la seua “satisfacció personal” per assumir la presidència del consorci del Millars, un entorn “que ha suposat molt per a mi i per a tots els veïns de la Plana ”. Calpe , qui ha valorat “l’exemple de col·laboració entre administracions” que suposa l’entitat, ha assenyalat la voluntat del consorci de “prestar un servei i tornar-li al Millars alguna cosa de les moltes que el riu ens ha donat”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada