dilluns, 13 de juny del 2011

El professors de Borriana indignats amb la Conselleria d'educació


L’anunci del projecte de Decret de Plurilingüisme de la Conselleria d’Educació ha sigut l’espurna que ha encés el foc. A les retallades de professorat, a l’augment de les ràtios per aula (que ara s’apuja a 33 alumnes per classe), a les escoles que encara romanen en barracons... ara l’esmentat decret abolix les línies d’ensenyament en valencià.
Davant d’aqueix fet, Escola Valenciana ha fet públic el manifest “Sí al valencià” en la seua pàgina web
En el text es demana el consens del decret, ja que s’implantarà sense tindre en compte els guanys dels grups en valencià i no dóna elecció als pares per a triar l'opció lingüística.
Bona part dels professors de l’IES Llombai de Borriana s’ha concentrat durant els dies 7 i 8 de juny a la porta del centre i ha decidit adherir-se al manifest d’Escola Valenciana. Consideren que el nou Decret de Plurilingüisme vulnera la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i dóna pas a retallades que empitjoren el sistema educatiu i la qualitat de l’ensenyament, com la disminució de grups i la massificació de l’alumnat a les aules.
La demanada de les famílies per matricular els fills en valencià ha anat creixent amb el decurs dels anys. Les estadístiques demostren que els alumnes que estudien en les línies en valencià obtenen molt bons resultats acadèmics. És inadmissible, doncs, que una cosa que funciona bé siga arrancada de soca-rèl. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada